HTML

kis elégedetlen

2007.10.14. 13:38 bio

Itt angliában nem nagyon ismerik azt a szót hogy spórolás.Itt minden mindig világít, mindenhol fűtenek (ennek ellenére a 18fokban nem egy embert láttam sapkasálban nagykabátban) . De komolyan. A metrón buszon lakásban. Ez ilyen hülye szokás errefelé. Mármint hogy 20 fok alatt már indítják a rendszert. Nálunk pl a szobában 27 fok is volt már. Nyitott ablaknál. Olyan érdekes. Nem ismerik ezek a jó kis hazai járatokat, ahol az ember töke lefagyhat akár, senkit nem érdekel. Persze jó hogy adnak az ilyenre, de ez úgy érzem a ló túlsó fele. Nem beszélve az elpazarolt energiáról, ami egy részt nem kis pénz, másrészt minek romboljuk még jobban amúgy is döglődő föld anyánkat. Olvastam egy tanúlmányt hogy mennyibe kerülne az államoknak hogy teljesen környezetkímélő üzemmódba kapcsoljanak át. Mondjuk ilyen eleve nem létezik, mert ha pl elmegyek a kőfejtőbe egy csákánnyal akkor ugyan igaz hogy nem bocsájtottam ki káros anyagot a co2-n és a metánon kívül, (ez utóbbiról a tegnapi indiai kaja tehet) viszont lehet ezzel pont talajeróziót idézek elő, vagy hegyomlást, mert sokan szeretnénk ám kőházat :) de mindegy. Olyan jól hangzik.Talán arra gondoltak, hogy a gyárak autók házak ne bocsájtsanak ki káros anyagokat, és a nagy környezeti károkat okozó tevékenységeket szűntetnék be vagy váltanák fel vmivel. Szóval a cikk végig azt szajkózta hogy hát ez képtelenség, meg hát ilyet nem lehet csinálni, ez hatalmas összegekbe kerülne, ezt egy gazdaság sem bírná el. Aztán a végén benyögték a bűvös számot. 3%. ennyi lenne. Kibaszott 3% kellene a világon megtermelt GDP-ből, hogy egy jobb élhetőbb, fenntarthatóbb világban éljünk. De hát azt nem lehet. Az rengeteg. Talán ha nem fűtenének annyit a buszokon, akkor meglenne. Magyarország úgy látszik már mióta az eszemet tudom ezt a 3%ot spórolja :D helyes. De vajon hova tesszük a megspórolt összeget? .........................................

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bolygobio.blog.hu/api/trackback/id/tr91195826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildi 2007.10.15. 22:08:27

Nagyon tetszik a stílusod, már hozzászoktam, hogy rendszeresen elolvasom. Remélem, sokáig folytatod, ilyen nyitottan és humorosan! Nem gondoltál még arra, hogy elküldd egy hazai újságnak? Sok sikert!
Hahoy

bio 2007.10.16. 07:50:50

köszi köszi :) remélem én is hogy sokáig folytatom....ja nem hiszem h harapnának rám :) vannak nálam sokkal jobb bloggerek...elég csak a statisztikát megnézni :( nem baj a magam szórakoztatására is jó dolog ez :) és néhány kedves ismerősnek :)
süti beállítások módosítása